Ben je dol op sieraden en wil je iets stijlvols dat ook van goede kwaliteit is? Dan is 925 sterling zilver misschien wel precies wat je zoekt. Maar wat is 925 sterling zilver nu precies en wat maakt het zo speciaal? Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten!

Wat is 925 Sterling Zilver?
Het cijfer "925" betekent dat het materiaal voor 92,5% uit puur zilver bestaat en de resterende 7,5% uit andere metalen, meestal koper. Deze mix maakt het zilver veel sterker en beter geschikt voor sieraden die je elke dag wilt dragen. Puur zilver (100% zilver), is namelijk heel zacht, waardoor het niet zo geschikt is voor sieraden die je dagelijks draagt.

Hoe kan ik echt 925 Sterling zilver herkennen?
Om zeker te zijn dat je echte 925 sterling zilveren accessoires koopt, kun je kijken naar een klein stempeltje of gravering op het sieraad, meestal ergens verscholen. Dit stempeltje heeft vaak de cijfers ‘925’ en hierdoor weet je dat jouw sieraad van goede kwaliteit is. 

4 Redenen om te kiezen voor 925 Sterling zilveren sieraden 

  • Duurzaamheid: Omdat 925 sterling zilver wordt gemaakt door puur zilver te mengen met andere metalen, meestal koper, is het veel sterker dan puur zilver. Dit maakt sieraden van sterling zilver duurzamer en geschikter voor dagelijks gebruik. Je kunt dus zonder zorgen je favoriete zilveren ring of armband elke dag dragen.
  • Hypoallergeen: Sterling zilver is een geweldige keuze voor mensen met metaal allergieën, zoals nikkel. 925 sterling zilver bevat geen nikkel, waardoor het geschikt is als je een gevoelige huid hebt.
  • Betaalbaarheid: In vergelijking met andere edele metalen zoals goud of platina, is sterling zilver veel betaalbaarder. Dit maakt het toegankelijker voor mensen die op zoek zijn naar kwaliteit sieraden zonder een fortuin uit te geven.
  • Gemakkelijk te onderhouden: Hoewel sterling zilver kan verkleuren, is het gemakkelijk schoon te houden en te onderhouden. Regelmatig poetsen met een zachte doek en een beetje zilverpoets houdt je sieraden mooi en glanzend. Ook helpt het om je zilveren sieraden in een luchtdichte zak of doosje te bewaren om oxidatie te voorkomen.


Zijn er ook nadelen aan 925 sterling zilveren sieraden?
Het grootste nadeel van 925 sterling zilver is dat het kan oxideren of aanslaan (zwarte waas), vooral als het wordt blootgesteld aan vocht of luchtvervuiling. Maar geen paniek, dit is gemakkelijk te verhelpen met een sieraden schoonmaakdoekje en wat zilverpoets. Zo zijn jouw zilveren sieraden snel weer als nieuw!

Dus, ben je klaar om je sieradencollectie naar een hoger niveau te tillen met mooie 925 sterling zilveren sieraden? Trust me, you will love it.